Tematikus gasztroestek a siófoki Hotel Yacht****-ban
2025 első felében határtalan gasztrokalandozásra invitáljuk Önöket. Tematikus hétvégéink szombati gasztroestjein különféle nemzetek vagy regionális specialitások felejthetetlen kulináris élményében részesülhetnek.
2025. március 29. Olaszország ízei vacsora
- Ceasar saláta (római saláta, kruton, csirkemell, szardellás-dijoni mustáros öntet, parmezán)
- Stuzzichini di prosciutto, formaggio (sonka és sajt nyárs)
- Bruschetta (paradicsomos-bazsalikomos; pestós-cukkinis; -pirítós)
- Minestrone leves (pancetta-n indított zöldségleves, pirított tészta)
- Calabriai gombaleves (paradicsomos-kakukkfüves)
- Vegán zöldségkrémmel töltött ravioli, padlizsán ragu
- Zöldfűszerekkel grillezett branzino (tengeri sügér)
- Csirke cacciatore (csirkecomb, gombás-paradicsom ragu)
- Lasagne bolognese (bolognai raguval rétegezett tészta, besamel, sajt)
- Saltimbocca (zsályás-vajas, pármai sonkás borjúszelet)
- Pestós brokkolis rizssaláta pirított fenyőmaggal
- Mediterrán burgonya (cukkini, olívabogyó, paradicsom)
- Spaghetti aglio e olio (fokhagymás-petrezselymes olívaolaj)
- Tiramisu
- Málnás panna cotta
- Mini desszertválogatás
2025. április 5. Franciaország ízei vacsora
- Szezámmagvas brie falatok, dióval, almával
- Kacsamáj terrine, lilahagyma lekvár, pirított kalács
- Bouillabaisse (francia tengeri halászlé)
- Soupe au pistou (francia zöldségleves, pestóval, parmezánnal)
- Vegán ratatouille (francia lecsó, padlizsánnal, cukkínivel)
- Provence-i fűszeres tőkehalfilé, spárgával, comté sajttal csőben sütve
- Coq au vin (fehérborban párolt csirkecomb, zöldségekkel)
- Cassoulet (füstölt húsos, sárgarépás, babos egytálétel)
- Boeuf bourguignon (marhapörkölt, vörösborral, sárgarépával, gombával, szalonnával)
- Robuchon püré (vajas burgonyapüré)
- Sütőben sült zöldségek (cukkini, lilahagyma, édesburgonya, rozmaring)
- Zöldséges rizs (padlizsán, paradicsom, majoránna, kakukkfű)
- Creppes suzette (karamell, narancs, vaj, grand marnier, palacsinta)
- Csokoládé szuflé, málna ragu (csokis lávasüti)
- Mini desszertválogatás (képviselőfánk)
2025. április 26. Spanyolország ízei vacsora
Tapas:
- Jamón ibérico (sertés sonka)
- Chorizo (kolbász), paprikakrém, pirítós
- Manchego (sajt), aszalt paradicsom, pirítós
- Escudella (húsgolyó, burgonya, kolbász, zöldségek, tészta)
- Gazpacho (hideg paradicsomos-paprikás uborka leves)
- Vegán paella algalappal, kesudióval (zöldséges, rizses egytálétel)
- Merluza en salsa verde (tőkehalfilé, petrezselymes-zöldborsós mártás, garnéla)
- Pollo al ajillo (fokhagymás csirke, fehérbor, citrom, rozmaring, kakukkfű, friss koriander)
- Albondigas (spanyol húsgolyók, paradicsommártás)
- Cocido madrileno (zöldséges-csicseriborsós, kolbászos marharagu)
- Patatas bravas – fűszeres paradicsom, fokhagymás majonéz (sült kockaburgonya)
- Sáfrányos rizs
- Fűszeres sült zöldségek
- Crema catalana (katalán krém: citrommal, fahéjjal ízesített tejszínes puding, karamellel)
- Churros, csokoládé öntet
- Mini desszertválogatás
2025. május 17. Amerikai BBQ & Grill vacsora
- Mini hot-dog
- Mogyoróvaj tésztakosárban, karamellizált körte
- Corn chowder (amerikai kukoricaleves, zöldségekkel, baconnel, tejszínnel)
- Hamburger leves, húsgolyók, pirított kruton (cheddar sajtkrémleves)
- New Orleans-i jambalaya (zöldséges rizs, garnélarákkal, kolbásszal)
Grillen készült ételek:
- Vegán céklás-szójás burger
- Smashed burger (hamburgerzsemle, saláta, paradicsom, uborka)
szószok: ketchup, mustár, majonéz
köretek: hasábburgonya, saláta
Smokerben készült ételek:
- BBQ oldalas
- BBQ csirkecomb lollipop baconbe tekerve
- Mac&cheese
- Bostoni sült bab
- New York sajttorta áfonyával
- Amerikai palacsinta, juharszirup
- Mini desszertválogatás
- Gyümölcsgúla
- Salátabár + Coleslaw
2025. május 24. Görögország ízei vacsora
- Kecskesajt, grillezett paprika krémen
- Marinált polip, citromos-olívás saláta
- Csirkeraguleves trahana tésztával (citromos, sárgarépás, csirkeraguleves, savanyú tésztával)
- Görög vöröslencse krémleves (külön pirítós, feta sajt)
- Vegán keftedes (keleties fűszerezésű répás-diós fasírt golyók)
- Zöldfűszerekkel grillezett halloumi sajt (kecske grillsajt)
- Bundában sült tintahal karikák, tzatziki (fokhagymás-joghurtos, uborkás mártogatós)
- Mousakka (burgonyás rakott padlizsán, marhahússal, besamellel, kecskesajttal)
- Bárány és csirke souvlaki (fűszeres bárány és csirke nyárs)
- Rozmaringos kemencés burgonya
- Sült cukkini
- Fűszeres zöldséges rizs (paradicsom, lilahagyma, olívabogyó, petrezselyem, bazsalikom, vadrizs)
- Pita
- Baklava (mézes-diós réteslapok)
- Galaktoboureko (mandulás-narancsos grízpite)
- Mini desszertválogatás
- Gyümölcsgúla
- Salátabár + Görög saláta (feta, lilahagyma, paradicsom, paprika, uborka, olívaolaj, oregánó)
2025. május 31. Magyarország ízei vacsora
- Magyaros tál (füstölt sonka, kolbász, szalonna, zöldségek)
- Zilda sajttál (gyúrt sajtok, natúr, chilis, metélőhagymás, aszalt gyümölcsök, dió)
- Mohácsi sokac bab
- Hideg kapros-joghurtos cukkínikrémleves (Zilda tejüzem-Mágocs)
Grill:
- Vega grillezett bazsalikomos-paradicsompelyhes gomolya (Zilda tejüzem-Mágocs)
- Grill kolbászok: magyaros mangalica, aszalt paradicsomos-barnasörös vaddisznó, póréshagymás-cheddar sajtos bivaly, kakukkfüves-rosés bárány (Ozsvárt kolbászműhely-Karmacs)
Smoker:
- Gödöllői töltött csirkecomb
- Csabai karaj kolozsvári szalonnával göngyölve
Bogrács:
- Tepsis burgonya
- Párolt rizs kápia paprikával és petrezselyemmel
- Franciasaláta
- Friss kovászos kenyér
- Házi rétes variáció (túrós, tökös-mákos, almás) vaníliasodó
- Ferdinánd (több ízben, vaníliás, diós, mogyorós)
- Mini desszertválogatás (diós zserbó, dobostorta, meggyes pite)